מתכונים

♦ סלט בומביי

החומרים:

3/4 כוס בורגול עבה
1/3 כוס מיץ לימון מסחיטה עצמית של לימונים
1/2 כוס סוכר
1-1/2 כוסות מים חמים
230 גרם פפאיה מיובשת חתוכה לקוביות קטנות
1 שקית עלי מנגולד

ההכנה: משרים את הבורגול במים חמים ומוסיפים מיד את הסוכר ומיץ הלימון.
מערבבים וממתינים מספר שעות עד שגרגירי הבורול התרככו. מסנניםם את הבורגול ושומרים את הנוזלים בצד.
בקערה מניחים את עלי המונגולד, הבורגול וקוביות הפפאיה , יוצקים מעל את מי הבורגול, מערבבים ומגישים מיד.
הורד מתכון

♦ ממרח זיתים איכותי (טפנד)

החומרים:

1/2 כוס שמן זית
2 כוסות צימוקי זיתים שחורים מגולענים
4 שיני שום טרי
מעט פלפל שחור גרוס
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
מעט בזיליקום טרי

ההכנה: מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומפעילים עם שמתקבל ממרח גרגירי (לא חלק).
הממרח מצוין למריחה על פוקצ'ה, ברוסקטה, צנימים, טוסט וסנדוויץ'.
הורד מתכון

♦ אסאדו עגל חלב ברוטב אסיאתי

החומרים:

1-1/2 ק"ג נתח אסאדו עגל חלב,
חתוך לאורך ברוחב 3ס"מ ובאורך 15ס"מ
1 כף חומץ בלסמי או חומץ רגיל
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס רוטב סצ'ואן
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
קמצוץ זרעוני כוסברה שלמים

ההכנה: בשלים את נתח הבשר בסיר מלא מים עד כדי ריכוך, מוציאים ומסננים.
בקערה קטנה מערבבים את שאר הרכיבים, יוצקים על נתח הבשר ומעסים היטב.
מסדרים בתנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 170 מעלות למשך 20 דקות (יש לבדוק מידי פעם מאחר שהסוכרים שברוטב ממהרים להשחים ולהישרף).
מוציאים מהתנור כאשר הנתח צבוע מכל צדדיו בצבע קרמל-חום.
מגישים בתוספת בטטות ותפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין.
הורד מתכון

צרו איתנו קשר למידע נוסף